Bitlis'ten Arzu Hanım'ın tariflerinden;
KAFESTE RULO KÖFTE
MALZEMELER
İç Pilavı;
- 1 bardak pirinç.
- 1 paket dolmalık fıstık.
- 1 paket kuş üzümü.
- 1 kuru soğan.
- 1 kaşık tereyağı
- 3 kaşık sıv ıyağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 2 bardak su.

Köftesi İçin;
- 1 kilo yağsız dana kıyma.
- 1 bardak galeta unu.
- yumurta.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
Sosu İçin;
- 1 kırmızı biber.
- 2 sivri biber.
- 2 adet domates.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI
- Soğanlar küçük küçük doğranıp tereyağ ve sıvı yağda kavrulur. Pul biberi , tuzu ve karabiberi atılıp, yıkanan pirinci eklenir. Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı konur. 2 bardak su ile pilavı hazırlanıp demlenmeye bırakılır.
- Dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine 1 soğan rendelenir. Tutması için 1 bardak galeta unu eklenir ve 1 yumurta kırılır. Pul biberi, karabiberi ve tuzu atılıp özleşene kadar yoğurulur. Yağlı kağıdın üzerine alınıp 1 parmak kalınlığında açılır.
- Ortasına demlenen iç pilav konur ve 2 tarafından rulo olacak şekilde sarılıp uç kısımları kapatılır. Üzerine yağlı kağıt konur ve 180 derecede fırına verilir. Her fırının pişme süresi farklıdır kontrol etmenizi öneririz.
- Oda sıcaklığında bekleyen milföy hamuru merdane ile açılarak inceltilir ve 1 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Fırından çıkan köftenin üzerine kafes şekli verilecek şekilde dizilir. Üzerine yumurta gezdirilir ve hamuru kızarana kadar tekrar fırına verilir.
- Küçük küçük doğranan domatesler, kırmızı ve yeşil biberler sıvı yağında çevrilir. Domates suyunuz varsa biraz ekleyebilirsiniz. Tuzu ve pul biberi atılıp sosu hazırlanır.
- Fırından çıkan kafeste rulo köftenizi hazırlanan sebzeli sosu ile sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN !
0 yorum :
Yorum Gönder